Jak na věc:
Vykosťovacími nůžkami odstřihněte konce křidélek a kůži z krku. Kuře otočte na prsa, odstřihněte páteř a vyhoďte ji. Opět otočte a zatlačením na prsní kost kuře
sploštěte. Aby zůstalo ploché, šikmo ho z obou stran naskrz propíchněte dvěma jehlicemi.
Marináda:
3 lžíce olivového oleje, nebo oleje z hroznového vína…
1 lžička pálivé papriky
1 rozdrcený stroužek česneku
1 lžice kořenící směsi Zlaté kuře
-šťáva z jednoho citronu
-trocha piva nebo vody na potření
Smíchejte suroviny na marinádu a směsí potřete kuře ze všech stran nejlépe mašlovačkou a nechte aspoň půl hodiny marinovat v chladničce.
Položte kuře do středu grilu a opékejte pět minut z každé strany. Pak jej odsuňte
ke kraji, pravidelně otáčejte a občas potřete pivem či vodou. Než kuře sundáte z
grilu, nařízněte maso mezi stehny a hrudní kostí a přesvědčte se, že je propečené:
mělo by být bílé a pevné.
Sejměte a nechte zakryté deset až patnáct minut odpočívat. Naporcujte, pokapejte
citronovou štávou i olejem a posypte jemně paprikou. Podávejte s dílky citronu nebo manga.
Dobrou chuť přeje PESO
...zpět